Süre : 60 dakika
Malzemeler

- 600 gr. kuzu kuşbaşı
- 60 gr. margarin
- 100 gr. soğan
- 300 gr. patates
- 150 gr. havuç
- Baharat torbası
- 2.5 bardak su
- 150 gr. bezelye
- Bir tatlı kaşığı tuz
- Bir tatlı kaşığı kekik
- Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın.
- Patatesin kabuklarını soyun , havucu kazıyın , her iki sebzeyi de iri zar biçimi doğrayın.
- Bezelyeyi ayıklayın , havuç ve bezelyeyi içine biraz tuz atılmış bol suda haşlayın.
- Sebzeler daha diri iken kabı ateşten alin , sebzeleri bir süzgece aktarın. Sularını iyice süzdürün.
- Yağın üçte birini orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin.
- Yağ kızmaya baslayınca önce patatesleri koyun. Bir kevgirle sık sık karıştırarak, 3-4 dakika, patateslerin dışı sert bir kabuk bağlamaya başlayıncaya kadar kızartın.
- Patatesleri, yağını süzdürerek tencereden bir başka kaba aktarın. Ayni yağda eğer gerekirse biraz daha yağ ilave edebilirsiniz hafifçe haşlanmış havuç ve bezelyeyi de kızartın.
- Sebzeleri kızarttıktan sonra yağlarını süzdürüp, patateslerin bulunduğu kaba aktarın.
- Kalan yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca, kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin.
- Atesi açın. Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin.
- Soğanı tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin.
- Tuzunu ve kekiğini koyup, karıştırın. Sebzeleri katin. Suyu ilave edip, bir tasım kaynatın. Bu arada tencerenin üzerinde oluşan kafi, bir kevgirle alıp, atin. Baharat torbasını koyun.
- Atesi kisin. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Kebabı, ağır ateşte 25-30 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse pişirme süresini uzatın.