Malzemeler
- 4 kişilik
- 4 adet levrek filetosu
- 1 tatlı kaşığı tereyağı yada margarin
- 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
- 6 çorba kaşığı ince dilimlenmiş mantar
- 2 adet orta boy kabukları soyulup ince kıyılmış domates
- 1 adet defne yaprağı
- 1 bağ kıyılmış maydanoz
- ½ adet yağlı kağıt
Hazırlanışı
- Kağıdı ikiye katlayıp büyükçe kalp biçimi kesin ve içini yağlayıp muhafaza edin. Dibi düz bir tencereye veya tavaya tereyağını koyup kızdırın, balıkları koyup soğanı serpin.
- Balıkları bir dakika alt üst çevirin. Mantarı ve defne yaprağını, tuzunu, domatesini ve balık suyunu ekleyip ağzını kapatın. Ağır ateşte 8 dakika pişirin balıkları bir kaba kırmadan çıkarın.
- Balığın kalan suyunu tahmini bir bardak olmalıdır. Dazla ise biraz kaynatıp çektirin ve ateşten alın.
- Tereyağını ve maydanozu ilave edip 1-2 dakika karıştırın. Kağıdın yarı kısmına balıkları dizip sosunu üzerine dökün, kağıdın bir yarısını üzerine kapatıp kenarlarını kıvırarak sarın.
- Fırına girecek bir servis tabağına koyup ortadan hızlı ateşli fırına sürün. Kağıt iyice kabarıp renk alıncaya kadar 3-4 dakika pişirip servis edin.

Afiyet Olsun...