Sosyal Medya Hesaplarımız

Yayla Çorbası

Mutfak : Türk
Süre : 30 dakika

Malzemeler


  • 10 bardak et suyu
  • Yarım bardak pirinç
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 bardak süt veya su
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 bardak yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
  • 1 çay kaşığı kırımızı biber
  • 2 çay kaşığı kuru nane

Yapılış


  1. Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra et suyu ile birlikte ateşe koyun.Pirinçler yumuşayıncaya kadar hafif ateş üzerinde kaynatarak pişirin.Tuz atın.
  2. Unu süt veya suyla karıştırarak bulamaç yapın.Kaynayan çorbaya katın 5 dakika daha kaynatın.
  3. Yumurtayla yoğurdu birlikte çırpın , çorbaya karışıtırıp ateşten indirin.
  4. Çorbanın üzerine kırmızı biber ve nane atılmış yağı gezdirin.



Afiyet Olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :
 
Tüm Hakları Saklıdır
2014 Oktay Usta | En Lezzetli Tarifler
Tema Yapımcısı