Süre : 30 dakika
Malzemeler
- 10 bardak et suyu
- Yarım bardak pirinç
- 2 yemek kaşığı un
- 1 bardak süt veya su
- 2 yumurta sarısı
- 1 bardak yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
- 1 çay kaşığı kırımızı biber
- 2 çay kaşığı kuru nane

Yapılış
- Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra et suyu ile birlikte ateşe koyun.Pirinçler yumuşayıncaya kadar hafif ateş üzerinde kaynatarak pişirin.Tuz atın.
- Unu süt veya suyla karıştırarak bulamaç yapın.Kaynayan çorbaya katın 5 dakika daha kaynatın.
- Yumurtayla yoğurdu birlikte çırpın , çorbaya karışıtırıp ateşten indirin.
- Çorbanın üzerine kırmızı biber ve nane atılmış yağı gezdirin.
Afiyet Olsun.