Sosyal Medya Hesaplarımız

Bezelye Çorbası

Mutfak : Bilinmiyor
Süre : 45 Dakika

Malzemeler

  • 2.5 litre et suyu (10 bardak)
  • 250 gram (bir bardak) kuru bezelye
  • 2 orta boy soğan
  • 1 küçük havuç
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin
  • Yarım kaşık tuz
  • Terbiyesi : 1 bardak süt
  • 2 yumurta sarısı
  • Garnitürü : 125 gram un
  • Yarım paket margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz 


Yapılış Tarifi


  1. Bezelyeyi ayıklayıp yıkadıktan sonra 4-5 saat suda bekletin.
  2. Soğan ve havuçları küçük parçalara doğrayıp, yağ ile birlikte 4-5 dakika kısık ateşte börtürün.Un katın ve 2-3 dakika daha kavurun.Et suyu ve bezelyeyi koyun, kısık ateşte  bezelye ezilinceye kadar pişirin.
  3. Çorbayı süzgeçte ezerek başka bir kaba aktarın.Tuz atıp tekrar ateşe koyun.Sütlü terbiyesini katın ve servis yaparken birer kaşık garnitürden serpiştirin.

GARNİTÜRÜN YAPILIŞI :Un ile yağı birlikte kıyın.Yumurta , tuz katıp biraz yoğurun. Hamuru iki parçaya ayırın. Kalem çapınca uzun bir çubuk yapın. 3 cm uzunluğunda parçalara kesin.Azar azar kızdırılmış yağa atıp pembe renkte kızartın.







Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :
 
Tüm Hakları Saklıdır
2014 Oktay Usta | En Lezzetli Tarifler
Tema Yapımcısı