Süre : 45 Dakika
Malzemeler
- 2.5 litre et suyu (10 bardak)
- 250 gram (bir bardak) kuru bezelye
- 2 orta boy soğan
- 1 küçük havuç
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin
- Yarım kaşık tuz
- Terbiyesi : 1 bardak süt
- 2 yumurta sarısı
- Garnitürü : 125 gram un
- Yarım paket margarin
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz

- Bezelyeyi ayıklayıp yıkadıktan sonra 4-5 saat suda bekletin.
- Soğan ve havuçları küçük parçalara doğrayıp, yağ ile birlikte 4-5 dakika kısık ateşte börtürün.Un katın ve 2-3 dakika daha kavurun.Et suyu ve bezelyeyi koyun, kısık ateşte bezelye ezilinceye kadar pişirin.
- Çorbayı süzgeçte ezerek başka bir kaba aktarın.Tuz atıp tekrar ateşe koyun.Sütlü terbiyesini katın ve servis yaparken birer kaşık garnitürden serpiştirin.
GARNİTÜRÜN YAPILIŞI :Un ile yağı birlikte kıyın.Yumurta , tuz katıp biraz yoğurun. Hamuru iki parçaya ayırın. Kalem çapınca uzun bir çubuk yapın. 3 cm uzunluğunda parçalara kesin.Azar azar kızdırılmış yağa atıp pembe renkte kızartın.