Süre : 20-40 dakika
Malzemeler
- Yarım çorba kaşığı limon suyu
- Yarım su bardağı un
- 250 gr. haşlanmış balık
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım demet maydanoz
- 2 yumurta
- Yarım çay kaşığı hindistan cevizi
- Tuz
- Karabiber
- Galeta unu
- Haşlanmış balıkların deri ve kılçıklarını ayıklayın ve didikleyin.
- Maydanozu yıkayın , ayıklayın ve çok ince kıyın.
- Bir tencere de sıvı yağ ısıtın.
- Unu ilave edin.
- Devamlı karıştırarak yakmadan kavurun.
- Sütü ilave edin.
- Koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Ateşten alınca hindistan cevizini , balıkları, maydanozu, tuzu, biberi ve yumurtanın birini ilave edin.
- Karıştırıp soğumaya bırakın.
- Karışım iyice soğuduktan sonra küçük parçalar alın.
- Elinizle köfte şekli verin, önce una sonra çırpılmış yumurtaya en son da galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartın.