Sosyal Medya Hesaplarımız

Balık Köftesi

Mutfak : Baska
Süre : 20-40 dakika

Malzemeler


  • Yarım çorba kaşığı limon suyu
  • Yarım su bardağı un
  • 250 gr. haşlanmış balık
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yumurta 
  • Yarım çay kaşığı hindistan cevizi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Galeta unu
Yapılışı
  1. Haşlanmış balıkların deri ve kılçıklarını ayıklayın ve didikleyin.
  2. Maydanozu yıkayın , ayıklayın ve çok ince kıyın.
  3. Bir tencere de sıvı yağ ısıtın.
  4. Unu ilave edin.
  5. Devamlı karıştırarak yakmadan kavurun.
  6. Sütü ilave edin.
  7. Koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  8. Ateşten alınca hindistan cevizini , balıkları, maydanozu, tuzu, biberi ve yumurtanın birini ilave edin.
  9. Karıştırıp soğumaya bırakın.
  10.  Karışım iyice soğuduktan sonra küçük parçalar alın.
  11. Elinizle köfte şekli verin, önce una sonra çırpılmış yumurtaya en son da galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartın.





Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :
 
Tüm Hakları Saklıdır
2014 Oktay Usta | En Lezzetli Tarifler
Tema Yapımcısı