Sosyal Medya Hesaplarımız

İçli Köfte (Oruk)

Mutfak : Türk
Süre : 20-40 dakika

Malzemeler

  • 500 gr. yağlı kıyma
  • 400 gr ince bulgur ( köftelik )
  • 3 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı nane 
  • Kırmızı biber 
  • Tuz
Yapılışı

  1. Derin bir kabın içerisinde bulguru 1 su bardağı ılık su ile ıslatın.
  2. Yarım saat beklettikten sonra kıyma ve diğer malzemeleri ekleyin.
  3. Karışımı hamur kıvamına gelene kadar iyice yoğurun.
  4. Hazırladığınız köfte harcından elinizle küçük ve yassı köfteler hazırlayın.
  5. Fırın tepsisini yağlayıp köfteleri fırın tepsisine dizin. 
  6. 180 derecede fırında pişirin.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :
 
Tüm Hakları Saklıdır
2014 Oktay Usta | En Lezzetli Tarifler
Tema Yapımcısı