Süre : 30 - 60 dakika
Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ + margarin
- 1 yumurta (sarısını ayırın )
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiğince un
- Tuz , çörekotu
- 100 gram beyaz peynir
- 1 demet maydanoz
- 4 adet patates
- 3 adet taze soğan
Yapılışı
- Genişçe bir kaba yoğurdu , yağı , kabartma tozunu ve yumurtanın akını koyup karıştıralım.
- Elenmiş unu ve tuzu azar azar katarak , kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.
- Hamuru 15 dakika dinlendirelim.
- Patatesleri haşlayıp rendeleyelim.
- Ezilmiş beyaz peyniri , kıyılmış maydanozu ve soğanın yeşil kısımlarını ekleyelim.
- Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparalım.
- Hafifçe unlanmış bir zeminde çay tabağı genişliğinde açalım.
- Hazırladığımız patatesli içi ortasına döşeyelim.
- Rulo yaparak saralım.
- Iki ucu içe bükerek ay şekli verelim.
- Ayırdığınız yumurta sarısını çöreklerin üzerine sürelim.
- Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
- Üzerine çörekotu serperek orta ısılı fırına sürelim.
Afiyet olsun ...