Sosyal Medya Hesaplarımız

Peynirli Ay Çöreği

Mutfak : Türk
Süre : 30 - 60 dakika

Malzemeler 

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ + margarin
  • 1 yumurta (sarısını ayırın )
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiğince un
  • Tuz , çörekotu
Içi için:
  • 100 gram beyaz peynir
  • 1 demet maydanoz
  • 4 adet patates
  • 3 adet taze soğan
Yapılışı

  1. Genişçe bir kaba yoğurdu , yağı , kabartma tozunu ve yumurtanın akını koyup karıştıralım.
  2. Elenmiş unu ve tuzu azar azar katarak , kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.
  3. Hamuru 15 dakika dinlendirelim.
  4. Patatesleri haşlayıp rendeleyelim.
  5. Ezilmiş beyaz peyniri , kıyılmış maydanozu ve soğanın yeşil kısımlarını ekleyelim.
  6. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparalım.
  7. Hafifçe unlanmış bir zeminde çay tabağı genişliğinde açalım.
  8. Hazırladığımız patatesli içi ortasına döşeyelim.
  9. Rulo yaparak saralım.
  10. Iki ucu içe bükerek ay şekli verelim.
  11. Ayırdığınız yumurta sarısını çöreklerin üzerine sürelim.
  12. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
  13. Üzerine çörekotu serperek orta ısılı fırına sürelim.
Afiyet olsun ...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :
 
Tüm Hakları Saklıdır
2014 Oktay Usta | En Lezzetli Tarifler
Tema Yapımcısı