Sosyal Medya Hesaplarımız

Çiroz (Uskumru)

Mutfak : Türk
Süre : 60+ dakika

Malzemeler 

  • 100 adet uskumru
  • 350 gr. mutfak tuzu

Yapılışı

  1. Balıkların hepsini bir kaba koyup üzerine tuz dökün ve iyice karıştırın.
  2. 12 saat boyunca bu suda bekletin.
  3. Daha sonra balıkları temizleyip yıkayın.
  4. Sularını süzdükten sonra üçerli ya da dörderli olarak ipe dizip güneşte kurutun.
  5. Kurutma sırasında yağmurdan korumanız gerekir.
  6. 1-2 hafta sonra çirozlar yenecek kıvama gelecektir.
  7. Uskumru, nisan ve mayıs aylarında kurutulmak için uygundur, diğer aylarda arzu ederseniz istavrit ile de çiroz yapabilirsiniz.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :
 
Tüm Hakları Saklıdır
2014 Oktay Usta | En Lezzetli Tarifler
Tema Yapımcısı