Süre : 40 dakika
Malzemeler

- 250 gr. küçük karides
- Bir adet pırasa
- Bir küçük havuç
- Iki dal kereviz yaprağı
- Yarım demet maydanozun sapları
- Bir orta boy domates
- Bir çarliston biberi
- Bir sivri biber
- 8 küçük kültür mantarı
- 8 yeşil zeytin
- Bir yemek kaşığı doğranmış salatalık turşusu
- Yarım demet maydanoz yaprağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- Bir limonun suyu
- Bir çay kaşığı tuz
- Pırasayı yıkayın, dış kabuğunu soyun, beyaz ve yeşil kısımlarını yarım santim kalınlığında doğrayın.
- Havucu kazıyın, yıkayın, yarım santim kalınlığında doğrayın.
- Kereviz yaprağını yıkayın.
- Maydanozu yıkayın, saplarını kesin, yapraklarını ince doğrayın.
- Pırasa, havuç, kereviz yaprağını ve maydanoz saplarını tuz ile birlikte içinde soğuk su olan bir tencereye koyun.
- Fokurdamaya başladıktan sonra 10 dakika süre ile kaynatın.
- Sürenin sonunda karidesleri kaynar suya atın, zedelemeden kevgir ile karıştırarak 3-4 dakika haşlayın.
- Tencereyi süzgece boşaltın, soğumaya bırakın. Soğuyan karideslerin kafalarını atın, kabuklarını ayıklayın.