Sosyal Medya Hesaplarımız

Karides Salatası

Mutfak : Akdeniz
Süre : 40 dakika

Malzemeler



  • 250 gr. küçük karides
  • Bir adet pırasa
  • Bir küçük havuç
  • Iki dal kereviz yaprağı
  • Yarım demet maydanozun sapları
  • Bir orta boy domates
  • Bir çarliston biberi
  • Bir sivri biber
  • 8 küçük kültür mantarı
  • 8 yeşil zeytin
  • Bir yemek kaşığı doğranmış salatalık turşusu
  • Yarım demet maydanoz yaprağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Bir limonun suyu
  • Bir çay kaşığı tuz
Yapılışı

  1. Pırasayı yıkayın, dış kabuğunu soyun, beyaz ve yeşil kısımlarını yarım santim kalınlığında doğrayın.
  2. Havucu kazıyın, yıkayın, yarım santim kalınlığında doğrayın.
  3. Kereviz yaprağını yıkayın.
  4. Maydanozu yıkayın, saplarını kesin, yapraklarını ince doğrayın. 
  5. Pırasa, havuç, kereviz yaprağını ve maydanoz saplarını tuz ile birlikte içinde soğuk su olan bir tencereye koyun.
  6. Fokurdamaya başladıktan sonra 10 dakika süre ile kaynatın.
  7. Sürenin sonunda karidesleri kaynar suya atın, zedelemeden kevgir ile karıştırarak 3-4 dakika haşlayın.
  8. Tencereyi süzgece boşaltın, soğumaya bırakın. Soğuyan karideslerin kafalarını atın, kabuklarını ayıklayın.
Afiyet Olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :
 
Tüm Hakları Saklıdır
2014 Oktay Usta | En Lezzetli Tarifler
Tema Yapımcısı