Sosyal Medya Hesaplarımız

Cevizli Mercimek Köftesi

Mutfak : Türk
Süre : 60 Dakika

Malzemeler


  • Bir orta boy havuç
  • Yarım su bardağı mercimek
  • Yarım su bardağı ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı un
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Bir yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
  • Bir yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu 
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı

  1. Havuçları yıkayın, kazıyın, iki veya üçe bölün, az tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın, kendi suyunda soğumaya bırakın.
  2. Mercimeği ayıklayın, yıkayın, az tuzlu suda haşlayın.
  3. Havuç, mercimek ve ceviz içini kıyma makinesi veya mutfak robotundan geçirin. 
  4. Un, maydanoz, kaşar, tuz ve karabiberi katın ve yoğurun.
  5. Elinizle köfte şekli verip galeta ununa batırın. 
  6. Buzdolabında bir saat tutun. 
  7. Çıkartıp kızgın yağda kızartın.
  8. Köfteleri tavadan çıkartınca kağıt havluda fazla yağını süzdürün.
  9. Sıcak servis yapın.
  10. Arzu ederseniz un yerine galeta unu katabilir ve hiçbir şeye bulamadan doğrudan yağa atıp kızartabilirsiniz.
Afiyet Olsun...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :
 
Tüm Hakları Saklıdır
2014 Oktay Usta | En Lezzetli Tarifler
Tema Yapımcısı