Süre : 60 Dakika
Malzemeler
- Bir orta boy havuç
- Yarım su bardağı mercimek
- Yarım su bardağı ceviz içi
- 2 yemek kaşığı un
- Çeyrek demet maydanoz
- Bir yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
- Bir yumurta
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- Tuz
- Karabiber

- Havuçları yıkayın, kazıyın, iki veya üçe bölün, az tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın, kendi suyunda soğumaya bırakın.
- Mercimeği ayıklayın, yıkayın, az tuzlu suda haşlayın.
- Havuç, mercimek ve ceviz içini kıyma makinesi veya mutfak robotundan geçirin.
- Un, maydanoz, kaşar, tuz ve karabiberi katın ve yoğurun.
- Elinizle köfte şekli verip galeta ununa batırın.
- Buzdolabında bir saat tutun.
- Çıkartıp kızgın yağda kızartın.
- Köfteleri tavadan çıkartınca kağıt havluda fazla yağını süzdürün.
- Sıcak servis yapın.
- Arzu ederseniz un yerine galeta unu katabilir ve hiçbir şeye bulamadan doğrudan yağa atıp kızartabilirsiniz.