Sosyal Medya Hesaplarımız

Mutfakta Faydalı 5 Bilgi - 1


  1. Yemeğin miktarını artırmak gerekiyorsa, tuz ve baharat dışında kalan her şeyi aynı ölçüde artırmak gerekir. Yemeğin tuzu ve karabiberi tadına baktık dan sonra konulur.
  2. Yemek ateşten alındıktan sonra, kapağın hemen açılması gerekir. Yoksa, yemek fazla yumuşar. Kapağın yemek soğuduk dan sonra kapanması gerekir.
  3. Yemeğin çabuk soğuması için, buzdolabına konulmaması gerekir. Kabıyla birlik de içine iki tatlı kaşığı tuz atılmış soğuk suya oturtmak yeterlidir. 
  4. Yemeğin tuzu fazla kaçmışsa, içine 1 tane büyük patates konur.
  5. Çorba fazla sulu olduysa, ateş den indirmeden önce 1 tane rendelenmiş çiğ patates konup biraz daha kaynatmak yeterlidir.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :
 
Tüm Hakları Saklıdır
2014 Oktay Usta | En Lezzetli Tarifler
Tema Yapımcısı