- Yemeğin miktarını artırmak gerekiyorsa, tuz ve baharat dışında kalan her şeyi aynı ölçüde artırmak gerekir. Yemeğin tuzu
ve karabiberi tadına baktık dan sonra konulur.
- Yemek ateşten alındıktan sonra, kapağın hemen açılması gerekir. Yoksa, yemek fazla yumuşar. Kapağın yemek
soğuduk dan sonra kapanması gerekir.
- Yemeğin çabuk soğuması için, buzdolabına konulmaması gerekir. Kabıyla birlik de içine iki tatlı kaşığı tuz atılmış soğuk
suya oturtmak yeterlidir.
- Yemeğin tuzu fazla kaçmışsa, içine 1 tane büyük patates konur.
- Çorba fazla sulu olduysa, ateş den indirmeden önce 1 tane rendelenmiş çiğ patates konup biraz daha kaynatmak
yeterlidir.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :