Mutfak: Türk
Süre: 20-40 dk
- 500 gr. çubuk makarna
-
14 bardak su
- 1 yemek kaşığı tuz
- ½ kahve fincanı bitkisel sıvı yağ
- Üstü için: 2 yemek kaşığı margarin
- 1 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
- 5 yumurta
- 2 bardak(½ lt. ) süt
- Tuz - Karabiber
Yapılışı
- Makarnayı kırmadan suya salıp 10 dakika haşlayın.
- 2 bardak soğuk su katarak 10 dakika bekletin.
- Suyunu süzdükten sonra eritilmiş yağ, tuz ve biber koyup silkeleyerek karıştırın.
- Makarnanın yarısını yağlanmış bir fırın tepsisine boşaltın. Peynirin yarısını üzerine dökün.
- Kalan makarnayı da boşaltıp tekrar üstünü peynirle kapatın.
- Süt, yumurta ve hindistan cevizini bir kapta karıştırın.
- Makarnanın her tarafına dağılacak biçimde dökün.
- Sıcak bir fırında 40-45 dakika pişirin.
- 20 dakika tepside bekletin.
- Sonra kare veya baklavalar halinde kesip servis yapın.